Kāpēc skandināvu sievietes pat 60 gadu vecumā saglabā “svaigumu” un ziedošumu

Franču sievietes pamatoti tiek uzskatītas par apburošākajām dāmām pasaulē. Bet tieši skandināvietes ir slavenas ar to, ka ilgstoši saglabā jauneklīgumu un dabisko skaistumu.

Kamēr daudzās valstīs sievietes nereti izmanto tonnām kosmētikas un ādas kopšanas līdzekļu, ziemeļnieces zina dažus noslēpumus, kā aizmirst par pretnovecošanās krēmu un saglabāt “svaigumu” 60 gadu vecumā, pateicoties aktīvam dzīvesveidam.

Ziemeļnieču skaistuma noslēpumi

Zema temperatūra

Skandināvu sievietēm ir paveicies kaut vai tāpēc, ka viņas dzīvo ziemeļvalstīs, kur saule ir diezgan reta viešņa, bet zema gaisa temperatūra nav nekas neparasts pat vasarā.

Pateicoties tam, ziemeļnieces āda ilgāk saglabājas svaiga un jauneklīga, jo tieši ultravioleto staru ietekme veicina ādas novecošanos. Bet par savu lielisko izskatu ziemeļniece var pateikties ne tikai Skandināvijai raksturīgajam aukstumam.

Šajos platuma grādos dāmas sāk rītu, nomazgājot seju ar ledainu ūdeni. Tas palīdz uzturēt ādas tonusu un pie viena ātrāk pamosties.

Kosmētikas maciņā ir tikai daži produkti, taču kvalitatīvi

Skandināvijas sievietes arsenālā ir maz kosmētikas. Lūpu balzams, mitrinoši dienas un nakts krēmi, retāk skropstu tuša. Taču ziemeļniece šos produktus izvēlas ļoti pārdomāti un skrupulozi.

Kvalitāte, nevis zīmols, ir pirmajā vietā. Krēms var būt lēts un pieejams jebkurā aptiekā, bet, ja tas tiek galā ar savu uzdevumu, tas noteikti stāvēs skandināvu sievietes vannas istabas plauktā.

Skandināvijā reti var ieraudzīt sievieti, kas izkrāsota kā lelle. Ziemeļu sievietes īpaši neaizraujas ar kosmētiku. Viņas gandrīz nekad neizmanto tonālo krēmu, spilgtas lūpu krāsas vai acu ēnas. Meikaps ir paredzēts, lai izceltu dabisko skaistumu, nevis lai pārvērstu tevi par citu personu – tāds ir viņu sauklis!

Dabīgas sastāvdaļas

Ziemeļniece kosmētikas līdzekli nepirks, kamēr nebūs rūpīgi iepazinusies ar tā sastāvu. Skandināvijas progresīvo dāmu galvenā prasība ir ekoloģiskums. Produktus nedrīkst testēt uz dzīvniekiem, tiem jābūt videi draudzīgiem un sastāvdaļām – dabīgām.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment